Selecteer een pagina

Over ons

De drijvende kracht achter Retroguild is Falco Tuiman. Falco is in 2017 Retroguild begonnen vanuit de passie om oude auto’s weer te laten herleven.

Passie voor auto’s
sinds…

“Ik was een jaar of tien toen ik voor het eerst op de achterbank van een Audi Quattro zat. Bij elke bocht schoof ik van de ene naar de andere kant van de bank. Ik vond het prachtig. Daar is de passie voor oldtimers ontstaan. 

Met Retroguild richt ik mij op klassiekers, oldtimers en youngtimers. Waarom ik mij alleen op oude auto’s richt? Er zijn mensen die helemaal op kunnen gaan in een kunstwerk van honderden jaren oud. Ik heb dat met oude auto’s. Ik kijk ernaar en denk: wat hebben ze dat mooi gemaakt! Ze hadden weinig middelen en toch kregen ze het plaatmateriaal in vorm en de auto draaiende. Wat een vakmanschap.”

over falco

“Al jong begon ik met het sleutelen aan mijn eigen auto’s. Opknappen en weer verkopen. Als techneut bij de marine volgde ik diverse opleidingen, zoals lassen, plaatbewerking en motortechniek. Later reviseerde ik motoren van warmte krachtkoppelingen bij Rolls Royce. Die kennis komt nog altijd goed van pas wanneer ik aan auto’s werk.

Bij mijn laatste werkgever stapte ik om de twee weken in een helikopter om op een gasproductieplatform op zee te werken. Na twee weken op zee, was ik twee weken thuis. Dat gaf mij de mogelijkheid om mijn hobby uit de hand te laten lopen. Zo is in 2017 Retroguild ontstaan.

Ik heb de stap genomen! Per augustus 2019 ben ik full-time bij Retroguild te vinden.” 

 

OUDE TIJDEN HERLEVEN

“Het is mijn missie om de oude werkwijze in stand te houden en de oude glorie weer te laten herleven. Zo is in 2017 Retroguild ontstaan. De werkplaats is altijd up-to-date waardoor ik alle werkzaamheden aan jouw auto kan uitvoeren. Jouw klassieker, oldtimer of youngtimer breng ik altijd in originele staat terug.”

heb je een project?

Wij denken graag met je mee! Stuur een e-mail naar info@retroguild.nl of gebruik het contactformulier. Je mag ons ook altijd bellen: 06 - 48 68 20 37.

Adres

De Wieken 23
8801RA, Franeker

Contactgegevens

info@retroguild.nl
06 - 48 68 20 37

Documenten

Privacy statement